
Pracovní činnosti děvčat 7. třídy navazovaly na dopolední výuku, kdy v rámci přírodopisu zkoumaly stavbu těla kapra. Odpoledne si pak vyzkoušely jeho kompletní kuchyňské zpracování.
Nejprve bylo potřeba z kapra odříznout filety. Poté děvčata vybrala žábry z hlavy, aby bylo možné využít celou rybu k přípravě vývaru. Z filetů si připravila několik kapřích řízků a také nakrájela kapří hranolky podle tradičního receptu z okolí Třeboně.
Prvotní nechuť vůbec na syrovou rybu sáhnout všechna děvčata překonala. S obavami ochutnávala své první kapří pokrmy – a už druhý den s velkou chutí nosila po škole ochutnávku čerstvých kapřích hranolek, které připravila před začátkem vyučování.
Fotogalerii si můžete prohlédnout ZDE.
Text a foto: Mgr. Monika Čáslavská










